Pasaż Grunwaldzki

  • Klient: Echo
  • Projekt: Kolektyf / Katarzyna Cimała, Marta Przeciszewska, Kamil Tobiasz, Bartek Zieliński
  • Realizacja: Kolektyf
  • Architektura wnętrz: Mixd
  • Miasto: Wrocław
  • Rok: 2019

Zdjęcia: Karolina Kosowicz, Adrian Górski

Zwykły food court docelowo miał się zmienić w miejsce spotkań, rozrywki, relaksu czy pracy. Estetyczną inspiracją dla tej przemiany były lat 90. XX wieku. Projektanci sięgnęli także do korzeni samego placu Grunwaldzkiego – m.in. kultowego i nieistniejącego już wielkiego namiotu Goliat, który stał niegdyś w miejscu galerii.

Za koncepcję wystroju odpowiada wrocławska pracownia MIXD, a naszą działką było wykonanie neonów, grafik i murali ściennych oraz projektów stolików.

1810PASAZ3
1810PASAZ
1810PASAZx2-00
1810_PASAZ_GRUNWALDZKI_foodstacja-00a
1810PASAZ01b
1810PASAZx3
1810PASAZ-pion
1810PASAZ-pion3
1810PASAZ4
1810PASAZx2
1810PASAZ5
1810PASAZx2B
1810PASAZ-pion4